Achtergrond van de Sound Experience in 432Hz

"If you want to find the Secrets of the Universe, think in terms of Energy, Frequency and Vibration. "
- Nikola Tesla

 

"What we have called matter is Energy, whose vibration has been so lowered as to be perceptible to the senses. There is no matter. " - Albert Einstein.

 

Tesla zei het. Einstein was het er mee eens. Wetenschap heeft het bewezen. Het is een welbekend feit dat alles – inclusief onze eigen lichamen – bestaat uit vibrerende energie met verschillende frequenties. Dat gezegd hebbende, komt de vraag op: kunnen geluidsfrequenties invloed op ons hebben? Zeker kunnen ze dat. Frequenties beïnvloeden frequenties, vergelijkbaar met hoe het mengen van ingrediënten met andere ingrediënten de smaak van een maaltijd beïnvloed. De manier waarop frequenties de fysieke wereld beïnvloeden is gedemonstreerd door verschillende experimenten zoals de in wetenschap van Cymatica en watergeheugen.

De wetenschap van Cymatica laat zien dat wanneer geluidsgolven door een medium bewegen zoals water, lucht of zand, het de trilling van de materie direct verandert. Hier staan enkele plaatjes die illustreren hoe deeltjes zicha aanpassen aan verschillende frequenties.

Watergeheugen laat ook zien hoe zelfs onze eigen intenties de materiële wereld kunnen veranderen. Dit is gedemonstreerd door Dr. Masuru Emoto, die studies heeft uitgevoerd die laten zien hoe simpele intenties, emoties en gedachten de manier hoe water kristaliseert enorm kan beïnvloeden.

We hebben allemaal een zekere frequentie en ons lichaam bestaat naar schatting 70% uit water…. Dus we kunnen waarschijnlijk wel verwachten dat muzikale frequenties on eigen vibrerende toestand kan veranderen. Sommigen zullen dit ‘pseudo-wetenschap’ noemen. Echter de wetenschap en de patronen die hierboven te zien zijn liegen er niet om. Elke expressie door geluid, emotie of gedachte bevat een specifieke frequentie die alles om zich heen beïnvloed, vergelijkbaar met een enkele druppel water die een groter rimpeleffect kan creëren in een grote wateroppervlakte.

 

Muziekfrequentie

 

Met dit concept in gedachten, laten we eens kijken naar de frequentie van de muziek waar we doorgaans naar luisteren. De meeste van deze muziek is gestemd op A=440Hz omdat de International Standards Organization (ISO) dat zo bepaald en gepromoot heeft sinds 1953. Echter, studies tonen aan dat met betrekking tot de vibrerende natuur van het leven ( Life ) en het universum, deze toonhoogte disharmonieus is met de natuurlijke resonantie van de natuur en negatieve effecten kan genereren op menselijk gedrag en bewustzijn.

Interessante studies en observaties wijzen op de voordelen van het stemmen van de muziek op A=432Hz.

Het blijkt dat A=432Hz mathematisch consistent is met de patronen van het leven (Life ) en het universum. Studies onthullen dat de 432Hz stemming resoneert met de Gulden Snede φ en de eigenschappen van licht, tijd, ruimte, materie, zwaartekracht en magnetisme verbindt met biologie, de DNA code en bewustzijn. Als onze atomen en DNA beginnen te resoneren in harmonie met het spiralende patroon van de natuur zal ons gevoel van verbinding met de natuur vergroot worden. Het getal 432 komt ook naar voren in verhoudingen van de Zon, Aarde en de maan, als ook in precessie van de equinox, de Grote Piramide in Egypte, Stonehenge, de Sri Yantra en vele andere heilige plaatsen.

Laten we op ervaringsniveau het verschil tussen A=440Hz en A=432Hz. Het merkbare verschil wat muziekliefhebbers en muzikanten hebben opgemerkt met muziek gestemd in 432Hz is dat het niet alleen mooier en harmonieuzer in de oren klinkt, maar dat het ook een meer naar binnen gekeerde ervaring ( Experience ) wordt die gevoeld wordt in het lichaam bij de ruggegraat en het hart. Muziek die gestemd is op A=440Hz wordt meer aan de buitenkant en mentaal ervaren bij het hoofd.

“Onze voorouders stemden hun instrumenten in A= 432Hz i.p.v. 440Hz voor een goede reden. Er zijn vele voorbeelden op het internet te vinden om het verschil zelf te ervaren. Het stemmen van je instrument op 432Hz geeft een meer ontspannend geluid, terwijl 440hz het lichaam wat meer stress geeft. Dit komt doordat 440Hz niet afgestemd is op de macrokosmos als de microkosmos. 432Hz daarintegen is afgestemd, ( Alignment ).

 

“Muziek gebaseerd op  C=128Hz (C noot in A=432Hz stemming) zal de mensheid ondersteunen op haar weg naar spirituele vrijheid. Het innerlijke oor van een mens is gebouwd op C=128Hz” – Rudolph Steiner

 

Ik kan niet met zekerheid stellen dat elk idee dat in dit artikel beschreven wordt 100% klopt. Daarom stel ik voor dat ieder zijn eigen onderzoek doet met een open maar kritische blik als we kijken naar wetenschappelijke onderbouwing. Echter, we bezitten allemaal intuitie en de mogelijkheid om te observeren zonder oordeel – wat net zo waardevol (zo niet meer) als het vullen van onze hoofden met externe dat en wetenschappelijke concepten. Het is daarom aan ons om onze neiging conclusies te trekken te dimmen en in plaats daarvan het verschil tussen A=440Hz en A=432Hz te ervaren (Experience). Om dat te doen, moeten we luisteren met ons hele lichaam en een neutrale gewaarwording, los van onze mentale ideeen, oordelen en vooronderstellingen.

 

Vertaling: Richard Hereijgers 


 

bron:

http://www.collective-evolution.com/2013/12/21/heres-why-you-should-convert-your-music-to-432hz/

 

Links:

 

Humans Are Free: http://humansarefree.com/2011/05/432-hz-vs-440-hz-documentary.html

 

http://www.wanttoknow.nl/overige/432hz-de-natuurlijke-universele-stemming/comment-page-1/

 

http://www.watersoundimages.com/news/432hz.htm